18 març, 2016

Neix el blog de Barcelona és Aigua

Aquests dies es celebra arreu del món el Dia Mundial de l’Aigua, una bona excusa per parlar d’aquest recurs que ens dóna la vida i del que hem de tenir especial cura. A Barcelona és Aigua, però, creiem que aquest preuat bé ha de ser protagonista cada dia. I és que la relació de la ciutat i l’àrea metropolitana amb l’aigua així ho justifica.

Fruit d’una ubicació privilegiada, els municipis de l’entorn metropolità esdevenen mostres vivents de l’estreta relació amb l’aigua: les rambles, els torrents, les fonts… són petjades de l’aigua en la història de les nostres ciutats. Però n’hi ha altres signes menys evidents. Per les entranyes de les ciutats hi discorren 4.500 quilòmetres de col·lectors o, situats en llocs estratègics, hi ha desenes de dipòsits controlats amb capacitat d’emmagatzematge de les aigües pluvials que eviten riuades i inundacions. Una aigua que, convenientment tractada, reciclada i posada de nou en circulació, es converteix en un recurs per atendre les demandes de l’àrea metropolitana.

Per tots aquests motius, el blog de “Barcelona és Aigua” pretén ser un punt d’intersecció en què es troben diferents veus i perspectives a l’entorn de l’aigua. Meteoròlegs, naturalistes, historiadors… aportaran la seva perspectiva sobre aquest recurs i oferiran nous punts de vista pel ciutadà amb l’objectiu d’obrir i compartir el coneixement sobre aquest bé excepcional. Model, cultura, dret i natura seran els pilars sobre els que actua Barcelona és Aigua com a concepte integrador.

Així mateix el blog pretén ser un punt d’actualització i degoteig constant sobre les diferents activitats que s’emmarcaran en aquesta iniciativa de divulgació i coneixement de l’aigua.

Volem posar l’aigua a la nostra agenda diària i al lloc que es mereix. Et convidem a formar part de Barcelona és Aigua, la plataforma de debat al voltant de l’aigua. Hi tens un conjunt d’eines per poder participar-hi, des de la web fins a les nostres xarxes socials. I tu, vols descobrir l’aigua de la teva ciutat amb nosaltres?

Deixa un comentari