1 abril, 2016

Ja tinc nom! Em dic Fluvi

La llúdriga del riu Ripoll ja té nom i també tenim un guanyador. El popular meteoròleg Francesc Mauri ha estat l’encarregat de triar el guanyador, entre les més de mil propostes que ens heu fet arribar, que s’emporta el premi del Circuit d’Aigües per a dues persones i que és:

Albert Santasusagna

L’Albert li ha posat de nom “Fluvi”, perquè segons ens ha comentat és l’arrel de la paraula “fluvial”.

La simpàtica llúdriga s’ha convertit en un excel•lent indicador de les bones condicions ecològiques dels rius. Han colonitzat el riu Ripoll , en una zona situada a cinc quilòmetres al nord de Sabadell. Hem de tenir en compte que la millora de la qualitat de l’ aigua en aquest riu ha vingut donada gràcies al funcionament de les depuradores que han millorat la qualitat del cabal i han fet que hi hagi més espècies de peixos, aus i crustacis. S’estima que a tot Catalunya hi ha uns pocs centenars d’aquesta espècie que va estar a punt d’extingir-se a Catalunya fa 40 anys. Així que “Benvinguda siguis, Fluvi!”

Moltes gràcies a tots per la vostra participació i seguiu atents a la nostra pàgina de Facebook, perquè molt aviat tindrem nous concursos.

Deixa un comentari