30 juny, 2016

Piscines naturals, un bany al mig del bosc

Jose Luis Gallego, divulgador ambiental

Les piscines naturals són una de les principals tendències actuals en l’ús lúdic de l’aigua arreu del món. Incloses en un model de desenvolupament sostenible d’habitatges i equipaments municipals, aquest nou concepte de zona de bany representa un pas endavant en el respecte al medi ambient i la salut de les persones, ja que el seu manteniment no requereix substàncies sintètiques agressives per a l’entorn i el nostre propi organisme, no fan servir productes químics per garantir el seu aspecte cristal·lí i eviten la renovació constant de l’aigua en garantir la seva òptima conservació al llarg de l’any.

Aquest tipus de piscines reprodueixen les condicions que es donen en les zones humides i que faciliten la regeneració i el manteniment de l’aigua de manera natural. En la seva construcció s’utilitzen espècies de plantes plurianuals que trobem a la pròpia naturalesa, formant part dels ecosistemes aquàtics: canyissos, joncs, lliris i moltes altres espècies vegetals, a les que s’associen una gran varietat de petits invertebrats que s’adapten perfectament a la naturalització, doncs la seva existència consisteix precisament en depurar l’aigua. Tan sols cal mantenir les condicions que fan possible aquesta simbiosi entre les plantes i els microorganismes depuradors per garantir una perfecta harmonia en l’ecosistema aquàtic.

0 T

Per aconseguir-ho les noves tecnologies permeten que aquest model de depuració i manteniment basat en la naturalesa es pugui clonar gairebé a la perfecció tant en una petita piscina privada com en zones de bany de mitjanes a molt grans. Així, aquests hàbitats naturals apareixen recreats en espais que van dels 30 m2 als 1.000 m2 amb independència de les condicions climàtiques on es reprodueixin i ja sigui en zones amb un ambient molt calorós o més temperat.

El valor afegit d’aquest tipus de piscines és que permeten la sensació d’estar banyant-se en un llac o un estany al mig del bosc, envoltats de natura i en un ambient saludable, amb una aigua 100% lliure d’agents químics, un aigua viva, neta, transparent, el que afavoreix la companyia de les aus en llibertat i converteix la piscina en quelcom més que un equipament lúdic: un autèntic refugi de vida silvestre.

(Més informació sobre piscines naturals a ARAGrup&TeichMester: info@aragrup.es – www.aragrup.es)

Deixa un comentari