26 juliol, 2016

Apropa’t als espais naturals i les seves platges

Imagina’t gaudir d’un dia de platja i al mateix temps d’un espai natural. Catalunya amaga deltes, aiguamolls i espais naturals on descobriràs paisatges de pel·lícula i llocs on relaxar-te.

Un passeig pels Deltes
Fa uns quants anys parlar del Delta del Llobregat com a referent per gaudir en família era quasi impossible. El mal estat de les seves aigües i la quasi inexistent fauna per culpa de la contaminació, feien del Delta un espai desaprofitat. Avui dia, gràcies a la conscienciació social, la inversió econòmica en depuradores i sistemes de sanejament, i la inversió en plans educatius hem aconseguit que el Delta del Llobregat sigui un espai on gaudir tots, amb aigües netes per poder banyar-nos.

El Delta del Llobregat disposa d’una gran diversitat biològica amb llacunes, pinars i kilòmetres de platges verges. El Prat de Llobregat, Viladecans o Gavà són algunes de les platges que formen part d’aquest delta rehabilitat, com Cal Tet o Ca l’Arana. En aquest paratge podràs trobar aus marines que descansen a l’espai natural del Remolar-Filipines durant el seu llarg camí migratori.

Young specimen of common flamingo (Phoenicopterus roseus) in a marsh Delta del Llobregat, Barcelona.

D’altra banda, el Delta de l’Ebre és el delta per excel·lència. El més famós, el que més històries recull, i la zona humida més gran de Catalunya amb 320 km2. Un lloc ideal per fer turisme de terres i gaudir dels seus paisatges i platges, com la platja Cala Forn, Punta del Fangar o les Salines de la Trinitat.

Salines of the Trinitat in Delta de l'Ebre, el Montsi?, with St. Carles de la R?pita background. In Tarragona, Catalonia (Spain)

Meravelloses Illes Medes
Les Illes Medes es un dels espais naturals més turístics de Catalunya. Un arxipèlag situat a L’Estartit format per un conjunt de petites illes on podràs practicar snorkel i gaudir de tot el que ens proporciona la natura.

Un dels avantatges que té aquest paradís és que les seves platges disposen d’una gran selecció d’activitats aquàtiques pels més petits i grans, fins i tot tallers arran de mar on podràs conèixer millor el món marítim: des de quin tipus d’espècies ens podem trobar fins a com fer un nus mariner. Una de les platges més importants de la zona és la Platja Gran de L’Estartit amb una llargària de més d’un kilòmetre, adaptada a tots els públics i amb vistes directes a les Illes Medes.

Aiguamolls de l’Empordà
Els aiguamolls de l’Empordà amaguen un idíl·lic paisatge que no et deixarà indiferent. Un gran parc natural que comença a la Serra de Rodes i acaba amb la desembocadura del riu Fluvià.

Actualment és el segon parc natural més important de Catalunya i acull a un gran nombre d’espècies animals i vegetals, sobretot en èpoques de migració és quan es poden veure tot tipus d’aus exòtiques. El parc inclou algunes de les poques platges verges que queden a la Costa Brava.

Una de les platges més conegudes dels Aiguamolls de l’Empordà és la Platja de les Llaunes on es troba l’aigua dolça amb la salada. Kilòmetres de platja on podràs gaudir de la natura i la tranquil·litat!

Deixa un comentari