9 agost, 2016

(I) De Montgat a Badalona

Les platges de Montgat i Badalona han estat les que més canvis han sofert en els últims anys gràcies al pla de costes i a la conscienciació sobre la necessitat de mantenir netes les nostres platges.

Com que estan situades prop de zones industrials, les platges de Montgat i Badalona durant anys van estar castigades per la contaminació industrial i la falta d’ajudes de les administracions. Poc a poc, a mesura que els costums socials canviaven i les platges es convertia en una opció per estiuejar, aquestes van anar millorant fins a convertir-se en el que són avui, platges per gaudir en família.

Les costes de Montgat estan dividides pel Turó que delimita els Banys de Montgat amb la zona d’extenses platges de sorra fina i aigües netes. A la zona hi trobaràs a peu de platja les típiques casetes per als banyistes amb un senzill disseny i, una mica més allunyades, les tradicionals cases de pescadors plenes d’història. Les platges de Montgat tenen tres entrades i disposen de diversos aparcaments que faciliten l’accés a les seves diferents platges, com la Platja del Gorg, del Centri, del Manresà, Baños de Montgat fins a arribar a la platja del centre de Montgat, la més concorreguda i la que més visitants reben de la zona. Finalment, la platja de Montsolis que delimita amb el Pont del Petroli i creen una petita frontera entre les platges de la zona amb les de Badalona.

MONTGAT 2000 Platja

A l’altre costat, a Badalona, trobaràs platges de fins a cinc quilòmetres que s’estenen de sorra blanca de gra mitjà i un estat excepcional de les seves aigües. Fàcil accés i un gran nombre d’activitats aquàtiques gràcies al club de Natació de Badalona que permet gaudir tant a majors com als més petits.

Durant l’estiu es duen a terme diferents festes populars a peu de platja com ‘botifarrades’ populars o actuacions per als més petits, de les quals podràs gaudir durant les tardes i nits d’estiu en família i amb amics.

Deixa un comentari