23 agost, 2016

(III) Del Prat de Llobregat a Gavà

Són platges que han patit durant molts anys la proximitat de les indústries i la desembocadura del riu Llobregat, però gràcies a les Olimpíades del 92 tota la zona del Llobregat va viure un canvi radical. L’ampliació de l’aeroport i la zona del port on es van disputar importants competicions li van donar un gir a la imatge de costes.

La instal·lació de la dessalinitzadora i la depuradora del Llobregat han fet que les aigües que desemboquen a les platges del Prat tinguin una qualitat excel·lent i ens permetin gaudir d’una de les platges més verges de la costa catalana.

Les platges del Prat, com Els Militars o l’Equipada són de sorra gruixuda i es troben aïllades de les zones urbanes, de manera que si busques tranquil·litat i allunyar-te de les aglomeracions, el Prat és una bona opció. A més hi ha la reserva del delta del Llobregat, un lloc protegit on gaudir de la tranquil·litat i de la natura.

Deixem el Prat i avancem fins a Viladecans. Les seves platges estan envoltades de diverses reserves naturals com El Remolar Filipines, l’Estany Remolar o la Llacuna de la Roberta, que acullen una flora i una fauna típiques dels aiguamolls. Una zona que pots recórrer-la a peu de platja, amb bicicleta o alguns trams en cotxe. A més, la zona de la reserva disposa de diversos miradors que faciliten l’observació de les diferents espècies que fan niu a la zona.

Les platges de Viladecans estan adaptades per a tota la família amb parcs pels més petits i zona de dutxes. Una altra dels avantatges és que, igual que les platges del Prat, es troben aïllades de les urbanitzacions, però amb fàcil accés amb cotxe. Cal Francesc, El Remolar, La Murtra o La Pineda són algunes de les opcions que ofereix Viladecans per gaudir del sol i de l’estiu.
girona flors expo art

Finalment, Gavà es divideix entre Gavà mar i Gavà ciutat, el 2012 va rebre el premi ‘Q’ a la millor qualitat turística. Una zona molt semblant a les anteriors, però amb la diferència que podràs trobar molt més ambient, amb diferents bars i restaurants, un entretingut passeig marítim i el Club Nàutic que ofereix diferents activitats marítimes entre elles  fer vela, caiac o classes de paddle surf.

Segons ens confirma l’aplicació iBeach, totes les platges esmentades són de fàcil accés, amb aigües tranquil·les i aptes per a tots els públics. Si vols consultar informació en temps real, fes-ho a través de l’App de l’estiu.

Deixa un comentari