23 febrer, 2017

Les rutes de l’Aigua de Barcelona
(I) De la Plaça Catalunya a la Font Wallace de la Rambla

La primera ruta de l’aigua et descobrirà 7 fonts que es troben principalment al districte de Ciutat Vella. Començarem el nostre itinerari a la Plaça Catalunya i passarem per cinc fonts abans d’arribar a la darrera: la Font Wallace del final de la Rambla. Ens acompanyes?

  • Fonts bessones de la Plaça Catalunya

Les fonts bessones de la Plaça Catalunya constitueixen una icona molt característica de la ciutat comtal. Tot turista que passa per Barcelona les contempla amb estupefacció! Les fonts, situades a la part superior de la plaça, van ser construïdes el 1959 per Espiau Seoane. Aquestes s’il·luminen en un espectacle de colors, llums i moviments. T’agradaria veure’l? Les pots visitar cada divendres i dissabte de 20 h a 21 h de novembre a març; mentre que de l’abril a l’octubre, l’espectacle es realitza els mateixos dies, però de 21 h a 22 h.

  • Font de Canaletes

La tradició diu que tothom que beu de Canaletes torna a visitar Barcelona! Aquesta font tan significativa del cor de la Rambla es va construir en motiu de l’Exposició Internacional de l’any 1888. Es caracteritza per ser de ferro i tenir quatre brolladors. La font també constitueix un referent pels seguidors del Futbol Club Barcelona, que solen anar a celebrar els triomfs de l’equip en aquest punt de la ciutat.

  • Font de Sant Jordi

Si ens dirigim al claustre de la Catedral de Barcelona, trobarem la Font de Sant Jordi, construïda el 1449 per l’arquitecte Andreu Escuder. Aquesta font és molt concorreguda el dia de Corpus per la festa de l’ou com balla, quan es fa dansar un ou sobre el fluix de l’aigua. Al capdamunt de la font trobaràs una estàtua de Sant Jordi, obra d’Emili Colom.

  • Font de la Casa de l’Ardiaca

Al pati de la casa de l’Ardiaca, que es troba al vell mig del barri Gòtic, hi trobaràs una gran palmera i una font. La curiositat d’aquesta la trobem el dia de Corpus Christi que es guarneix de multitud de flors de tots colors.

  •  Font de la Plaça Sant Felip Neri

La font, amb una base octogonal, és obra de Joaquim Ros de Ramis i durant un temps va ser presidida per una estàtua de bronze d’un infant estudiant, obra de l’escultor Josep Miret. La font se situa davant de l’església que rep el mateix nom que la plaça, molt concorreguda per l’arquitecte Antoni Gaudí.

  • Font de les Tres Gràcies de la Plaça Reial

 La Font es troba en un dels racons nocturns més bulliciosos i vitals de Barcelona, la Plaça Reial. Aquesta és obra d’Antoine Durenne i va ser instal·lada el 1876 en el marc d’un projecte dirigit per Antoni Rovira i Trias. És curiós el fet que aquesta va ser traslladada 20 anys a la Rambla de Poble Nou, on hi va ser del 1907 al 1927, quan va retornar a la plaça on és actualment. La font està inscrita com a Bé Cultural d’Interès Local.

  • Font Wallace de la Rambla

I arribem a l’última parada! A la Rambla de Santa Mònica, davant del Museu de la Cera, trobaràs la Font Wallace, una obra que el filantrop Richard Wallace va regalar a la ciutat de Barcelona, en motiu de l’Exposició Universal de 1888, juntament amb 11 fonts més. De les fonts originals només en queden tres: l’esmentada, la que es troba a la Gran Via, propera al Passeig de Gràcia i la que està a l’edifici d’Aigües de Barcelona a Collblanc.

Deixa un comentari