16 març, 2017

Les rutes de l’Aigua de Barcelona
(II) Del Parc del Laberint d’Horta al Parc Güell

Aquesta ruta de l’aigua et farà viatjar per la mitologia romana, l’obra d’Antoni Gaudí i l’art d’Eduardo Chillida. Si vols conèixer els racons d’aigua més emblemàtics d’alguns dels Parcs més coneguts de Barcelona, passeja amb nosaltres!

  • Parc del Laberint Horta

El parc del Laberint d’Horta és el jardí més antic conservat a la ciutat. Va ser dissenyat el 1792 per l’enginyer Domenico Bagutti, per iniciativa de Joan Desvalls, Marqués de Llupià i d’Alfarràs, propietari de l’espai. El Parc, de 55 hectàrees, compta amb una font ornamental a l’entrada, així com la font de la ‘nimfa Egèria’. La llegenda diu que Egèria, després de la mort del seu marit, va plorar tant que els déus la van convertir en una font, d’on sempre sortia aigua.

  • Parc de les Aigües

El Parc, obert el 1978, és el cor verd del Baix Guinardó. Aquest és al costat de la Casa de les Altures, la seu del districte d’Horta-Guinardó i l’antiga residència del director d’Aigües de Barcelona. L’espai, que s’ubica sobre la coberta de dos grans dipòsits d’aigua, compta amb un safareig.

  • Creuta del Coll

El Parc, que s’ha convertit en un punt de trobada i d’oci pels veïns de la zona, compta amb un gran llac que a l’estiu es converteix en una piscina pública. La peculiaritat d’aquest la trobem en un extrem del llac, on hi ha una figura de formigó suspesa, obra del reconegut escultor Eduardo Chillida.

  • Parc Güell

Probablement molts de vosaltres haureu visitat el Parc Güell, i el seu drac colorit, tot un símbol per la ciutat de Barcelona. Però… sabíeu que aquesta coneguda font pertany a un grup de tres fonts amb conjunts escultòrics diferents? A la primera font hi trobaràs un cercle com a símbol del món, i un compàs, en referència a l’arquitecte. A la segona, l’escut de Catalunya i una serp, al·ludint a la medicina. Per últim, la tercera font amb el drac, que representa la ciutat de Nimes, on va créixer Güell.

4 Comentaris

Deixa un comentari