12 abril, 2017

Les rutes de l’Aigua de Barcelona (III) Del Museu del Disseny de Barcelona passant pel Parc de la Ciutadella…

La tercera ruta de l’Aigüa et farà passejar per tres punts icònics de la ciutat de Barcelona, on l’aigua hi és més present del que potser et penses! Vols saber quins són aquests racons? Apunta’t amb nosaltres a voltar per la ciutat comtal.

  • Museu del Disseny de Barcelona

Inaugurat al desembre de 2014, el Museu del Disseny de Barcelona conserva un patrimoni de més de 70.000 objectes, producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, del  Museu de Ceràmica, del  Museu Tèxtil i d’Indumentària i del Gabinet de les Arts Gràfiques. Si passeges per l’entorn de l’edifici, hi trobaràs una gran tancat amb aigua que reflexa el contorn del museu durant el dia i la il·luminació de l’entorn, durant la nit.

  • Parc de la Ciutadella

La segona parada ens porta al concorregut Parc de la Ciutadella, construït al final del segle XIX i dissenyat específicament com a parc públic. En aquesta ocasió ens aturarem a tres punts d’aquest espai: la font monumental, el llac i l’homenatge a l’Exposició Universal de 1888.

La cascada de la font, també anomenada Gran Cascada o Cascada Monumental, s’il·lumina quan es fa fosc, i està formada per un conjunt arquitectònic i escultòric de diverses fonts i brolladors d’aigua.  La font és obra de Josep Fontseré, arquitecte que es va encarregar del disseny del Parc. Diuen, també, que Antoni Gaudí va col·laborar amb l’obra d’alguns dels seus elements decoratius.

Si ens endinsem una mica més en el Parc, proper a l’escultura del ‘Mamut’ trobarem el llac, que disposa d’un servei de lloguer de petites embarcacions. Per últim, caminarem fins l’homenatge a l’Exposició Universal de 1888, d’Antoni Clavé. Als peus de l’escultura, feta de ferro, acer i alumini, hi trobem una bassa petita d’aigua.

  • Torre de les Aigües de la Barceloneta

Si camines cap al Parc de la Barceloneta, veuràs una torre que s’alça 45 metres. És la Torre de les Aigües, que va néixer per augmentar la pressió de l’aigua utilitzada a la ciutat. Josep Domènech i Estapà va ser el creador d’aquesta torre ornamentada amb un trencadís ceràmic d’estètica modernista. Tot just creuant el parc, hi trobaràs el mar, a l’altra banda.

Deixa un comentari