6 juliol, 2017

Clar com l’aigua: Una agulla en un paller

Xavi Pérez Esquerdo, comunicador

Això és una frase feta de quelcom que sembla impossible de trobar, però en alguns casos la tecnologia, la perseverança i la voluntat d’oferir un servei excel·lent permeten que les empreses desenvolupin els seus propis imants capaços de trobar la partícula metàl·lica enmig de quilos i quilos de palla.

Tot ve a tomb de les últimes notícies sobre les anàlisis de l’aigua residual on s’hi han trobat restes de cocaïna i altres drogues, a més a més de nombrosos elements procedents de medicaments. Barcelona és considerada la ciutat de tot l’Estat espanyol on més cocaïna es consumeix, segons l’estudi, amb una mitjana de 699,1 mil·ligrams per cada mil persones al dia. A més, les dades també demostren que la quantitat de droga en aigua va augmentant considerablement en arribar el cap de setmana, concretament amb 791,5 mil·ligrams. Un fet que ens va deixar preocupats ja que tota l’aigua que consumim a casa procedeix de l’aixeta (això de carregar ampolles i garrafes no està fet per mi).

La professió de periodista és espectacular per moltes coses, i una d’elles és que et permet tenir informació de primera mà d’aquells que realment tallen el bacallà. I el peix que ens ocupa es talla al laboratori d’Aigües de Barcelona. Vaig tenir ocasió de parlar amb Miquel Paraira, director del Laboratori d’Aigües de Barcelona, que em va tranquil·litzar explicant-me, en primer lloc, que no és el mateix l’aigua residual que l’aigua de consum, i que encara i així, per estar del tot segurs, ells apliquen una tecnologia que permet garantir que l’aigua de Barcelona és tan saludable com l’aigua del Pirineu. Un laboratori, el primer de tot l’estat espanyol, que és capaç de destriar el gra de la palla en quant a aigua es refereix i, fins i tot han aconseguit tenir el segell de qualitat sanitària que equipara l’aigua al mateix nivell que qualsevol altre aliment (una tal ISO 22000).

Així que, amics, seguiré bevent aigua de l’aixeta i bullint l’arròs amb aigua de l’aixeta i dutxant-me amb aigua de l’aixeta sense por que un simple glop em trastoqui les neurones més del que ho estan.  Perquè a Barcelona hi ha qui va decidir trobar l’agulla del paller, un laboratori que treballa com ningú a Europa per garantir-nos una aigua saludable per més que existeixin aquells, que alertats per la mediàtica notícia sobre les restes contaminades d’estupefaents de la nostra ciutat, vulguin veure la palla on no hi ha més que aigua cristal·lina.

2 Comentaris

Deixa un comentari