27 juliol, 2017

La cascada de Gaudí es reconstruirà al Museu de les Aigües

Espartac Peran, periodista

He tingut el privilegi de veure l’espai on es tornarà a posar en funcionament una de les joies més importants del modernisme, la Cascada de la Casa Vicens d’Antoni Gaudí.

Han estat prop de 80 anys sense veure la llum i ara es farà la reconstrucció de l’obra de Gaudí al jardí de la Central Cornellà, Museu Agbar de les Aigües. Vaig ser just en el punt on tornarà a prendre forma, on l’aigua brollarà de nou. Una zona molt cuidada, on s’està creant un espai de l’aigua únic, i que encara ho serà més.

De moment, el Museu de les Aigües recupera aquesta obra de Gaudí que va caure en l’oblit el 1945 per la pressió urbanística. En aquell moment va ser extreta de la Casa Vicens de Barcelona i no ha estat fins ara que podrà tornar a ser admirada per tots d’aquí a poc temps. Veient els plànols de tot l’equip que farà realitat el projecte, és fàcil pensar que el dia que la font estigui acabada redescobrirem una obra genuïnament gaudiniana que sorprendrà per la seva espectacularitat, tant en l’àmbit ornamental com en l’àmbit funcional.

Agbar_CascadaGaudi2

Aquesta obra, que estarà integrada al jardí de la Central Cornellà, formarà part d’un recinte que integrarà passat, present i futur en la gestió del servei de l’aigua.

 

2 Comentaris

Deixa un comentari