24 agost, 2017

L’aigua: un recurs al nostre abast que hem de cuidar

Sabies que el degoteig d’una gota per segon d’una aixeta mal tancada representa uns 1.000 litres d’aigua al mes? Aquesta és només una de les curiositats que van explicar el meteoròleg Francesc Mauri i el divulgador ambiental José Luis Gallego a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Eixample Esquerre per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua.

La conferència, que portava per títol  L’aigua: un recurs al nostre abast que hem de cuidar, tenia com a objectiu augmentar el coneixement de l’aigua entre els ciutadans del barri, posant-ne de manifest les arrels històriques i els hàbits d’ús actuals així com difondre valors mediambientals.

Durant la sessió, els experts van explicar el que implica el gest d’obrir l’aixeta, remarcant la complexitat del sistema i valorant l’actual gestió de l’aigua a la ciutat, així com van explicar com fer un ús responsable d’aquest preuat bé.

Per tal de mostrar-ho van compartir unes dades significatives com ara el percentatge d’ús de l’aigua a casa en les accions més quotidianes i la despesa que representen. La natura també va ser un tema important, ja que es va parlar sobre l’aportació d’aigua dels pantans de Catalunya, i com la pluja en el nostre territori és irregular i difícil de gestionar. 

A més a més, amb l’objectiu de prendre consciència sobre la situació de l’aigua i la necessitat de cuidar-la i conservar-la, es va destacar que certes accions, com llençar les tovalloletes al vàter, són molt perjudicials pel tractament de l’aigua però que es duen a terme molt freqüentment.

DSC_4607 (002) copia
Francesc Mauri i José Luis Gallego tractant el tema de l’aigua a l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Eixample.

Deixa un comentari