21 setembre, 2017

Com gastem l’aigua en les nostres accions domèstiques?

T’has parat a pensar algun cop en el número de litres d’aigua que gastem en les accions del nostre dia a dia? En aquest article et farem cinc cèntims del consum aproximat d’aigua a casa, així com de les mesures que podríem prendre per tal de gastar-ne menys.

Sabies que al bany és la zona de la casa en què es sol gastar més aigua? Tots sabem que banyar-se gasta molta més aigua que dutxar-se, però sabies que és més del triple? Mentre que una dutxa pot suposar, de mitjana, una despesa d’uns 60 litres d’aigua, omplir la banyera costa uns 200 litres d’aigua! A més, deixar l’aixeta oberta mentre ens rentem les dents pot arribar a consumir 30 litres, mentre que si la tanquem, aquesta xifra es redueix als 1,5 litres.

Dins de la cuina també observem algunes xifres que podem reduir. La principal despesa és l’ús del rentavaixelles, que de mitjana suposa uns 150 litres d’aigua (tot i que cada cop es mira més el consum i, per tant, n’hi ha de més respectuoses amb el medi ambient). Si fem el pas a rentar la vaixella a mà, aquest número cau a 100 litres, en cas que no tanquem l’aixeta, i a 20 si la tanquem.

I si mirem la neteja i altres accions quotidianes de la llar… L’ús de la rentadora, (tenint en compte que hi ha casos i casos), pot arribar a suposar una despesa de 200 litres d’aigua. Rentar un cotxe amb mànega pot arribar a gastar fins a 500 litres d’aigua, mentre que deixar aquesta pràctica i fer-ho amb galleda i esponja representa només un 10% d’aquesta despesa, és a dir, 50 litres.

Així, i tenint en compte els números que expliquem i mostrem als gràfics, el repartiment del consum d’aigua queda repartit de la manera següent: Un 36% de la nostra despesa total d’aigua es produeix al bany, mentre que a parts iguals, un 32%, és el consum a la cuina i a la resta d’accions de la llar. Tot i així, amb aquesta referència n’hi ha més que suficient per veure el gran estalvi d’aigua que es podria aconseguir amb petites accions. Tanquem l’aixeta i cuidem l’aigua!

giphy lent

Deixa un comentari