21 desembre, 2017

Les rutes de l’Aigua de Barcelona (V) Del Parc Central de Nou Barris fins a Sant Andreu

A on et portarà aquesta nova ruta de l’aigua? Aquest itinerari vol destacar les zones verdes que omplen de vida, aigua i vegetació els districtes de Nou Barris i Sant Andreu. Et convidem a donar-hi una volta!

Les fonts del Parc Central de Nou Barris

Saps que és el segon espai verd de la ciutat en superfície? Les seves gairebé 17 hectàrees són plenes d’aigua en forma de fonts o llacs i, fins i tot, un aqüeducte. A més, el parc Central de Nou Barris comprèn l’antic Institut Mental de la Santa Creu, que va estar obert fins a l’any 1986, Masies del segle XVII i XVIII i una part de l’aqüeducte de Dosrius, que el 1870 portava aigua a Barcelona des del Maresme.

Can Fabra

Si anem baixant fins a Sant Andreu, arribem a les portes de l’edifici Can Fabra on hi trobem una plaça pública amb una font molt especial. Per què? Doncs perquè és cibernètica. Es va inaugurar l’any 1995 i té un conjunt de sortidors parabòlics i verticals que ens mostren diferents jocs d’aigua. L’espectacle es torna més impactant quan s’hi afegeixen la música i la llum.

Parc de la Pegaso

I si et vols perdre per un autèntic bosc de ribera, has d’arribar fins al parc de la Pegaso. Un espai ple de vegetació exuberant i un canal que travessa el parc en diagonal i que té petits ponts per passar d’una riba a l’altra. És un espai màgic i divers que té un punt de feréstec. El nom del parc es deu als populars camions Pegaso que es fabricaven en els terrenys on ara hi ha el parc. Una de les zones emblemàtiques de Sant Andreu.

Plaça Masadas

És una de les poques places porxades que queden a la ciutat. Es va edificar a finals del segle XIX i durant molts anys va ser la plaça del mercat, els pagesos de la zona venien els seus productes en parades. Quan es va remodelar va sorgir un magnífic espai per passejar, xerrar amb els veïns i per què no, per acabar la ruta i fer-hi un bon vermut!

Deixa un comentari